Kakhuri Gvinis Marani

Kakhuri Gvinis Marani

Uprawy winorośli i tworzenie wina w rodzinie Kevkhishvili ma wielopokoleniową tradycję, było to jednak od około 3000 do maksymalnie 5000 butelek rocznie. Po 1991 roku założyciel winnicy Georgi Kevkishvili rozpoczął odkupowanie rodzinnych winnic zagarniętych przez sowietów w 1920 roku.
W 2005 roku w Gurjaani w centrum Kakheti od podstaw wybudowano winnicę. Dzisiaj Georgi Kevkishvili i jego syn Nugzar uprawiają 500 hektarów własnych winnic. Dziś jest to potężna winnica z najnowocześniejszymi liniami technologicznymi, kadziami chłodzonymi glikolem. Nie zmieniło się tylko jedno – mimo, że produkują miliony butelek wina, najważniejsza jest miłość i pasja zaszczepiona przez pokolenia. Produkowane wina muszą mieć niepowtarzalną jakość i charakter dzięki czemu wina zdobywają wiele medali w międzynarodowych konkursach.
Najlepszym przykładem szacunku i pasji jest ta oto historia:
W związku ze słabą jakością winogron w 2016 roku rodzina Kevkhishvili podjęła decyzję, aby całość winogron ze zbioru przeznaczyć na odsprzedaż lub przerobić na alkohol winogronowy.
Nie powstało ani jedno wino z regionu Kakheti w roczniku 2016 ponieważ uznano, iż nie będzie godne winnicy. Podjęto decyzję będącą w sposób oczywisty niezwykle kosztowną.

Ciężko nie szanować takiego podejścia.

Tu możesz zobaczyć więcej -> http://www.transnuss.pl/pl/film

Przedstawiciel winnicy w Polsce: www.transnuss.pl

Wybrane wina Kakhuri Gvinis Marani
img12

Historia

View more
img12

Rodzaje szczepów

View more
img12

Metody produkcji

View more
img12

Apelacje

View more
img12

Producenci

View more
Top