Kakhuri Gvinis Marani

Kakhuri Gvinis Marani

Uprawy winorośli i tworzenie wina w rodzinie Kevkhishvili ma wielopokoleniową tradycję, było to jednak od około 3000 do maksymalnie 5000 butelek rocznie. Po 1991 roku założyciel winnicy Georgi Kevkishvili rozpoczął odkupowanie rodzinnych winnic zagarniętych przez sowietów w 1920 roku.
W 2005 roku w Gurjaani w centrum Kakheti od podstaw wybudowano winnicę. Dzisiaj Georgi Kevkishvili i jego syn Nugzar uprawiają 500 hektarów własnych winnic. Dziś jest to potężna winnica z najnowocześniejszymi liniami technologicznymi, kadziami chłodzonymi glikolem. Nie zmieniło się tylko jedno – mimo, że produkują miliony butelek wina, najważniejsza jest miłość i pasja zaszczepiona przez pokolenia. Produkowane wina muszą mieć niepowtarzalną jakość i charakter dzięki czemu wina zdobywają wiele medali w międzynarodowych konkursach.
Najlepszym przykładem szacunku i pasji jest ta oto historia:
W związku ze słabą jakością winogron w 2016 roku rodzina Kevkhishvili podjęła decyzję, aby całość winogron ze zbioru przeznaczyć na odsprzedaż lub przerobić na alkohol winogronowy.
Nie powstało ani jedno wino z regionu Kakheti w roczniku 2016 ponieważ uznano, iż nie będzie godne winnicy. Podjęto decyzję będącą w sposób oczywisty niezwykle kosztowną.

Ciężko nie szanować takiego podejścia.

Tu możesz zobaczyć więcej -> https://www.transnuss.pl/pl/film

Przedstawiciel winnicy w Polsce: www.transnuss.pl

Wybrane wina Kakhuri Gvinis Marani
img12

Historia

View more
img12

Rodzaje szczepów

View more
img12

Metody produkcji

View more
img12

Apelacje

View more
img12

Producenci

View more
Top
Strona zawiera treści przeznaczone dla osób pełnoletnich. Czy masz ukończone 18 lat?