W ramach programu Poznaj Smak Gruzji mamy przyjemność zaprosić Państwa na degustację gruzińskich win.
Zachodnia Gruzja – lekkość i charakter, czyli regiony w mniej znanej odsłonie.
Degustacja ma na celu ogólne wprowadzenie w tematykę wina gruzińskiego ukazanego przez pryzmat regionalny. Postaramy się nieco odczarować stereotypy ciężkich i trudnych win z Kachetii i udać się na zachód, gdzie pijalność nabiera nowego znaczenia. Zaprezentujemy sylwetki nieobecnych jeszcze na rynku polskim producentów głównie z regionu Imeretia oraz ich autorskie, pełne szczerości wina.
Różne style i metody produkcji, nowa fala gruzińskich winiarzy, niebywały potencjał!
UWAGA: degustacja przeznaczona JEDYNIE dla branży HoReCa, dziennikarzy oraz osób związanych zawodowo z winem
Degustację poprowadzą:
Izabela Piszczkiewicz – sommelierka oraz Project Manager programu Poznaj Smak Gruzji.
Katarzyna Puk – sommelierka, pasjonatka win z qvevri oraz autorka bloga o winach gruzińskich Veni, Vidi, Gvino.