Poznaj Smak Gruzji – w druku!

Z wielką przyjemnością informujemy Was o rozpoczęciu przez nas współpracy z Dziennikiem Gazeta Prawna. Poznaj Smak Gruzji będzie miało tam swoją „rubrykę”, w której zgłębimy temat Gruzji i gruzińskiej tradycji winnej. Wierzymy, że będzie to bardzo rzetelne i inspirujące źródło informacji.

Już jutro, tj. w piątek, ukaże się artykuł redaktora naczelnego Vinisfera.pl, Mariusza Kapczyńskiego, który wśród fanów gruzińskiego wina, jest najlepszym specjalistą, a wśród specjalistów największym fanem!

Bardzo cieszymy się z rozpoczętej współpracy i tym samym polecamy Waszej uwadze Vinisfera.pl , gdzie znajdziecie wiele informacji o winie, w tym gruzińskim. Ponadto możecie liczyć na profesjonalne oceny Mariusza, dotyczące gruzińskich win dostępnych na polskim rynku.

Szukajcie naszych artykułów w Dzienniku Gazeta Prawna, w każdy przedostatni piątek miesiąca.

Znakiem rozpoznawalnym niech będzie nasze logo – uronione wino, odciśnięte na stole.

A tu krótki fragment artykułu:

„Wina produkowane w amforach zyskują obecnie na popularności na całym świecie. Fakt ten wykorzystują umiejętnie Gruzini do promocji lokalnych win i gruzińskiej kultury wina w ogóle. Choć w ich kraju przybywa nowych, młodych winiarzy i stare metody są ciagle w użyciu, to jeśli chodzi o same qvevri, bardzo kolorowo nie jest. W tej chwili poważnych producentów da się zliczyć na palcach obydwu rąk. W przeszłości fachem tym trudniło się znacznie więcej osób i były wioski, które z tej unikalnej produkcji słynęły (np. Tskhavati, Utslevi, Anaga).”

Mariusz Kapczyński

Redaktor naczelny www.vinisfera.pl

Qvevri, gruzińskie korzenie wina

Top
Strona zawiera treści przeznaczone dla osób pełnoletnich. Czy masz ukończone 18 lat?