Gruzińska supra w warszawskiej restauracji Rusiko

25 maja  Narodowa Agencja Win z Gruzji zorganizowała spotkanie na temat wina gruzińskiego dla przedstawicieli mediów, influencerów, ale także miłośników i znawców wina. Spotkanie było okazją nie tylko do rozmowy o historii i obecnym rynku wina gruzińskiego, ale także do podzielenia się z gośćmi wynikami najnowszego badania nt. tego, czy Polacy lubią wino i jaki mają stosunek do wina gruzińskiego.

 

A ponieważ dla Gruzinów świętowanie jest istotną częścią dnia codziennego, także to  spotkanie przyjęło adekwatną formę – supry, czyli gruzińskiej uczty, na której nie zabrakło tradycyjnych przysmaków i dobrego wina do degustacji. Tamadą – mistrzem ceremonii i prowadzącym – był dziennikarz kulinarny Paweł Loroch, a degustację poprowadził Szymon Milonas, sommelier i ambasador win gruzińskich.

 

Degustację sześciu win poprzedziły toasty wygłoszone w gruzińskim stylu.

 

Top
Strona zawiera treści przeznaczone dla osób pełnoletnich. Czy masz ukończone 18 lat?